Budán és Pesten is jó fagylaltot nyalni!

img_0183.JPG

Az egyik 25 éve ugyanott, ugyanolyan fagylaltot árul, a másik csak nemrég nyitott, és minden Szicíliából érkezik. Ez a két legjobb fagyizó (szerintem). Az egyik Budán, a másik Pesten van. Sok mindenben eltérnek, de mindkét helyen olasz receptből, helyben főzik, és kenik a fagylaltot. 

 

 

Artigiana Gelati- Csaba utca 8, Városmajor

nevtelen.jpg

p1120168.JPG

img_6997.JPG

25 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Egy generáció nőtt fel a városmajori fagylalton, már a gyerekeikkel járnak vissza. A hagyományos ízek mellett, kísérleteznek is. Minden reggel 5kor kelnek, hogy friss fagylaltot főzzenek. A receptek a csizmából valók, az alapanyagokat itthon, olasz boltokból szerzik be. Aki még nem evett itt fagyit a park ősfái alatt, az most azonnal, de legkésőbb a hétvégén kerekedjen fel!

 

Gelati and Co- Váci utca 61

nevtelen2.jpg

unnamed1.jpg

unnamed_1_1.jpg

Az egyik  lány kivételével mindenki olaszul beszél az üzletben. Talán nem is hittem volna el, hogy tényleg MINDEN alapanyag Szicíliából való, ha nem éppen akkor érkezik meg a bolt elé egy teherautó, amiből az összes kivett kartondobozon Palermo pecsét van...A fagyit nem gombócban mérik. Van kicsi, közepes és nagy méret: a kis méretűbe is kérhetünk többféle ízt. Ebben az üzletben kapható a világ egyik legfinomabb desszertje: a cannolo. A vasárnapi, késő délutáni órákhoz ajánlanám.

 

 

Az árakról. Ha az ember 200 forintnál nem hajlandó többet kiadni egy adag fagylaltért, akkor ezekbe az üzletekbe ne is fáradjon el. Mint mindennek, ami jó, megvan az ára. Ha minőségit szeretnénk enni, akkor együnk kevesebbet, kevesebbszer, ami hosszútávon mindennek kedvez.

Két "gombóc" fagylalt, csak úgy, mint a cannolo 700.- körül van, ami, -ha megjegyezhetem- nem sok. 

 

 

A hétvégén egyetek sokféle, finom fagylaltot!