Olasz fagylalt a hétvégére

Sárga színű fagyi sok kis fekete pöttyel, szép vörös szósszal...

img_69801.jpg

 

Hozzávalók

200 ml tejszín
3 tojás
6 dkg cukor
20 dkg málna

1 rúd vanília

Én bio tojást szoktam használni, vagy a piacon megveszem a szám nélküli tojást és most készülök rendelni a youtyúktól. Mindezt nem azért teszem, mert a bio most divatos, hanem azért, mert fontos, hogy a csirke hogyan éli életét. Ha másért nem, hát ezért, mert csak az egészséges csirke tud egészséges és szép tojást tojni.

A vaníliarudat ne váltsuk ki vaníliás/ vanilin cukorral. Amivel helyettesíteni lehet, az vanília aroma (vodkába, vagy egyéb ízmentes alkoholba áztatott vaníliarúd) vagy saját készítésű vaníliás cukor (porcukorral elkevert vaníliarúd).

A tejszínnél az a fontos, hogy minél magasabb zsírtartalmú legyen. Ritkán találkozhatunk 40, de általában be kell érni a 35%-ossal. 

A só azért fontos, mert ellensúlyozza az édességet.

A málnát pedig lehetőség szerint a piacon, lehetőleg termelőtől vegyük, vagy zöldségesnél, aki valószínűleg egy nagyobb piacon szerezte be. Szupermarketben NE vásároljunk se zöldséget, se gyümölcsöt. A piacon jó hangulat van, süt a nap és lehet beszélgetni. Vásárlásához vigyünk saját dobozt, hogy ne gyűljenek otthon továbbiak. 

 

 Elkészítése

 

A jéghideg tejszínt és a tojásfehérjét felverjük, óvatosan összeforgatjuk. A kikapart vaníliamagokat a felvert tojássárgájával és 30 dkg cukorral elkeverjük. Végül az egészet összeöntjük és tálkákba töltjük. A málnát felfőzzük cukorral és néhány evőkanál vízzel. Kétféleképpen is befejezhetjük ezt a desszertet. Az egyik elkészítési mód: Ha kihűlt a málnaszósz, a tejszín tetejére öntjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. Úgy is elkészíthetjük, hogy csak a tejszínes poharakat tesszük a fagyasztóba, majd kifordítva a poharakból, leöntjük a hideg málnaszósszal.

 

Hétvégén menjetek sokat piacra, szeddmagad-ra, és főzzetek be. Süssetek-főzzetek, legyetek együtt!