Bazsalikom vendéglő

dfrvgaewrgf.jpgA bazsalikom ugyan nem Kelenföldön, hanem Kelenvölgyön/ben található, mégis felkerült a listára, mert nagyon jó! Még tőlünk is messze, tehát a várostól még messzebb, az Egérút mellett van. Az emberek nemhogy nem hajtanak le az Egérútról, még szét sem néznek, hiszen mindenki azt gondolja, hogy az autópályán van. Az étterem egyébként busszal is könnyen megközelíthető a kelenföldi pályaudvarról, kb. 6-7 perc, 4 megálló. Most már a kertben is lehet ülni és nézni a rohanó autókat. Télen sem volt gond egyébként, mert igazán kellemes volt odabent is ücsörögni, enni és a falra akasztott, régi tárgyakat nézegetni. 

Az étel! A bazsalikomban ebédidőben nagy a forgalom, szinte el sem lehet csípni a pincért, hogy ugyan adjon már egy étlapot. Minden hétköznap van menü ajánlatuk, amiben a leves ugyanaz, "másodiknak" három féle lehetőség közül választhatunk. És alig van olyan nap, hogy ne haboznánk percekig, mert mindegyik tetszik. A legutóbbi alkalommal lencseleves volt, és választhattunk Óvári sertésborda, rántott sajt, spenót közül. Ahogy a képeken is látszik mindenki ugyanazt választotta. Ez nem a húsmentes hétfő volt, de majd tartunk húsmentes keddet :)

A pincérek kedvesek, az árak nagyon jók. Egy kétfogásos menü ára 890 forint, ha az ember megkívánja a mindig frissen elkészített desszertek egyikét, azért még fizet pluszba 300 forintot. Az étlap egyébként nem olcsó, de a jó ételért fizetni kell, főleg ha kedves a körítés. A menükből kiindulva bátran rendelnénk mást is, de hétvégén nem fogunk ideutazni, csak a bazsalikom kedvéért. Aki viszont erre jár, itt lakik, bátran lassítson le az Egérúton a "KTI balra" tábla előtt. 

 

zsófi voltambazsaikom_4.JPG