Kelen Büfé

Addig pár szót a mai menüről, melyet Edith nagy magabiztossággal kikért magának. Ugyan a mai napig nem tudjuk, mit takarhatott az a zavaros lötty, melyet ezen a vidéken csak a viharsaroki húslevesként aposztrofálnak, de Edith szerint "jó volt". A második fogást Edith csak csirkegaluskának hívta még a reggel, de nézzük el ezt neki, mindenki tudja, hogy valójában azt akarta mondani, hogy csirkepaprikás galuskával. Szerencsém volt nekem is megkóstolni, és sajnálattal állapítottam meg, hogy a szósz porból készült, fuj. Zsófi és én az 1490 Ft-os libacombbal próbálkoztunk, és kivételesen nem csalódtunk. A dagadtra hízlalt, s ezáltal minden libát meghazudtoló óriási végtagú állat húsa finom puha volt, és sikerült nem kiszárítani. A bőrkét kissé zsírosnak ítéltem. A hagymás törtkrumpli és a lilakáposzta sem hagyott minket cserben, bár ez utóbbiban az én ízlésemnek kicsit sok volt a köménymag.
Zsófi visszatért, de nem egy fóliatortával, hanem egy kókuszgolóval. Mérete ellenére nehezen fogyasztható kis gombócka volt ez, mert a tésztájába cseppet beleborult a rumaromás vödör. No sebaj, most is ugyanaz volt a konklúziónk mint eddig: a büfé közelségét csak elviselhetetlenül fájógyenge napokon szabad kihasználni.
Ágnes