Megosztani ér!

Amíg a közösségi média megosztásai valójában magányossá, pesszimistává és önzővé tesznek, addig a valódi megosztással spórolunk/ pénzt keresünk és óvjuk a Földet!

A megosztás olcsó, kényelmes és új embereket ismersz meg. A "megosztás" nem új keletű dolog, az emberek régen így éltek. Nem ültek rá, nem féltették ennyire a kikapart kincseiket. Aztán egyszer csak észrevettük, hogy mindenki egyedül ücsörög a márványpalotában, a hegy tetején és egymás posztjait olvassa a facebookon. 

Így néhány ember kísérletezni kezdett vele, hogy vajon él-e még az emberség az emberiségben. Úgy tűnik. Van lakásmegosztás, autómegosztás, ételmegosztás, együtt főzés, miutcánk...

Használjatok mindent, azért van. Nem kell mindent egyedül megoldani. Egész sok emberrel körül vagyunk véve, és nem mindenki darabolós gyilkos, bármennyire is annak tűnik. Ha elutazol egy hétre, nem jobb, ha valaki locsolja a virágod, eteti a kutyád-macskád-nyuszid? Ha utazol valahova, nem jobb beszélgetni valakivel egy órát, mint egyedül lenni? Ha sokat főztél nem jobb megosztani valakivel az ételt, ahelyett hogy rálépnél a kuka pedáljára? 

A posztmodern megosztásra úgy motiválják az embereket, hogy bármit is csinálsz, avval pénzt keresel. Nem sokat, de többet, mintha nem osztanál meg... Van aki csak ezért van benne, de van aki rájön arra, hogy megosztani jó. A közösségi autózás, étkezés, a lakás és egyéb tárgyak megosztása jó annak aki adja, jó annak aki bérli, és nem utolsósorban jó a környezetnek...

A megosztás ráébreszt arra, hogy nem vagy egyedül!